Utbilda dig på distans

av Agneta den 17 april 2010

RÖNTGENSJUKSKÖTERSKA, 180 HP
 
Distansutbildningen till röntgensjuksköterska på Luleå Tekniska Universitet passar dig som vill kombinera arbete med datorer och arbete med människor. Den snabba tekniska utvecklingen och kravet på självständighet och kreativitet gör arbetet både omväxlande och spännande. Du läser en 3 årig utbildning som består av ämnen som omvårdnad, radiografi (specifik omvårdnad och teknik) och medicinsk vetenskap.

Distansutbildningen består av träffar på Luleå Tekniska Universitet, 3-5 dagar per gång, vid cirka 4-5 tillfällen per termin. Under övrig tid har du självstudier och praktik på hemorten. Ca 1/3 av utbildningen består av praktik.

Det goda studieklimatet är ett av kännetecknen för Luleå universitet. Studiehandledning och nära kontakt med kurs- och programansvarig underlättar distansstudierna. Man räknar med en växande arbetsmarknad pga stora pensionsavgångar och en ökad efterfråga på utredningar inom sjukvården. Nästa intag sker januari 2011. Sista ansökningsdag 15 oktober 2010.

För att söka till utbildningen gå till  http://www.studera.nu 

För att läsa mer om utbildning gå till  http://www.ltu.se/hlv/d628/d775/d3351 

Har du frågor kan du maila direkt till  johan.kruse@ltu.se 

Bokmärk/Dela
Fler

{ 1 trackback }

Tweets that mention Utbilda dig till röntgensjuksköterska på distans — Röntgenbloggen -- Topsy.com
18 april 2010 kl. 13:52

{ 3 kommentarer }

1 bloggadmin 13 oktober 2010 kl. 17:01

Va kul. Vi hoppas med dig!

2 Jaruphan O. 6 oktober 2010 kl. 18:35

Jag har sökt till Röntgensjuksköterskeprogrammet på Luleå tekniska universitet (distans VT11). Jag hoppas hoppas hoppas att jag kan komma in!!!!!

3 Louise Edkvist 12 juli 2010 kl. 13:16

Jag har sökt in till Röntgensjuksköterskeprogrammet på Örebro Universitet 2:a året i rad och ligger just nu som reserv, men mycket kan ju hända. Jag hoppas något så innerligt att jag kommer in till hösten. Skulle det vara så tråkigt att jag inte kommer in, så har jag funderat på att söka till Luleå och dessa distansstudier. Men jag undrar, är det inte svårt att läsa på distans när det är ett så praktiskt yrke? Man träffas ju ganska mycket ändå verkar det som, 5 träffar per termin och det är 3-5 dagar varje gång. Nästan en månad som mest om man lägger ihop dagarna då. Men ändå. Jag ska ta reda på mer fakta om detta. Men hoppas först och främst att jag kommer in på Örebro universitet nu till hösten! För detta känns verkligen så rätt för mig. Ett yrke som både innehåller omvårdnad samt mycket tekniskt arbete. Håll era fingrar på att jag kommer in! ;D

Kommentarsmöjligheter för detta inlägg är stängda.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: