Nu är vi på väg….

av Caisa den 4 maj 2010

Kajsa på röntgen i Karlstad

Hej på er alla bloggläsare

Jag heter Caisa och har ett mycket stimulerande och intressant arbete. Nämligen som avdelningschef på Röntgen Karlstad med ansvar för läkarsekreterare, undersköterskor och röntgensjuksköterskor. 

Det här med att blogga är alldeles nytt för mig och att få använda nya informationskanaler är både spännande och utmanande.

Vi som arbetar inom röntgen är ändå vana att ta till oss nya arbetsmetoder, uppgraderingar av system och nya apparater. Digitaliseringen av vår verksamhet är ett strålande exempel.  Jag tror att man stannar inom yrket länge eftersom det hela tiden utvecklas på ett eller annat sätt. Dessutom ser varje patient olika ut men röntgenbilden skall helst se ut som i en lärobok (Movin`s). Det är ständiga utmaningar som ger yrket dess charm. Man kan inte tröttna så lätt och säga att allt är slentrian.

Vår personalgrupp i Karlstad består av en grupp något äldre födda början av 50-talet inklusive mig själv och en grupp något yngre födda på 80-talet, däremellan finns faktiskt några 60-, 70- talister men inte så många.

Blandningen av olika åldrar är en jätteresurs, erfarenhet kontra ny kunskap blir en fantastisk mix.

Vi lägger ner mycket arbete på är att ta fram gemensamma metoder, så att patienterna röntgas på samma sätt på alla länets röntgenavdelningar inom Landstinget i Värmland.

Här i Karlstad håller vi på med decenniets största händelse för oss.

En helt ny avdelning i ett nytt hus, helt fantastiskt.  Det är sant, vi ser byggnaden utanför våra fönster. Om du vill läsa mer om ”möjligheternas hus” och byggprojektet finns information på Landstingets webbplats.

 Nya husen växer upp

Vägen dit har varit lång, det är minnsan inte någon snabb process. Arbetsgruppen för nya huset har arbetat sedan 2006. Den har varit sammansatt av alla personalkategorier.

Under våren 2010 skall vi arbeta fram hur de olika flödena skall se ut på nya avdelningen.

Vi får en större avdelning med ytterligare en magnetkamera och de flesta apparaterna är helt nya.

Det är så skoj, för vår nuvarande avdelning är från 60-talet, tre lång korridorer med dörrar på båda sidor och patienterna utmed kanterna av korridoren.

Nu är vi på väg……

Bokmärk/Dela
Fler

{ 1 trackback }

MedTechbloggen » Blog Archive » Ack Värmeland du sköna
8 maj 2010 kl. 16:16

{ 1 kommentar }

1 flinagearge-tool 28 maj 2010 kl. 17:00

bra borjan

Kommentarsmöjligheter för detta inlägg är stängda.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: