MR sektionen i Värmland har deltagit på SMRT och ISMRM

av Eirik den 11 maj 2010

MR sektionen I Värmland har deltagit på SMRT (Section for Magnetic Resonance Technologist) och ISMRM den årliga kongressen. I år var det förlagt till Stockholm från 1-7 maj.

Utställning 

SMRT är en organisation primärt för radiografer/röntgensjuksköterskor med intresse för MR. Kongressen hade föreläsare från hela världen och årets tema var ”MR imaging Now and Into the Future”.

Årets program innehöll en rad olika föreläsningar om nyheter inom MRI teknologin som spektroskopi utanför hjärnan, MR elastografi, hög- och ultrahögfältsmaskiner från 3 till 7 Tesla och högre. Det var också  uppdateringar inom det kliniska området som buken, pediatri, ortopedi och neuroundersökningar. En stor nyhet i år är att en nordisk underorganisation till SMRT startades. Första nordiska kongressen blir under år 2011 i Lund.

8 radiografer/sköterskor kom med från Karlstad och Arvika för att delta på SMRT som var mellan 1 och 3 maj och en radiolog från Arvika för att delta på ISMRM från 1 till 7  maj.
Bengt på ISMRM 
Bengt Rudenhed från röntgen i Arvika

Vi tog oss tid till sociala aktiviteter efter alla föreläsningar. På lördagskvällen var det mat och show på Mosebacke, syster Disel hette föreställningen som var en humoristisk monolog om en sköterskas vardag på akutmottagningen. Det blev mycket skratt den kvällen.

Kongressen SMRT avslutades på söndag och Karlstadkollegorna åkte hem. Arvikagänget blev kvar för att delta på ISMRM (The International Society for Magnetic Resonance in Medicine) som fortsatte veckan ut.

Bokmärk/Dela
Fler

{ 1 kommentar }

1 flinagearge-online 28 maj 2010 kl. 17:00

mycket intressant, tack

Kommentarsmöjligheter för detta inlägg är stängda.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: