Hvordan det er å være norsk på røntgenavdelingen i Karlstad

av Margit den 18 maj 2010

Hei alle sammen som leser røntgenbloggen! 

Norsk flagga

I går var det 17.Mai og Norges nasjonaldag, vilket jag bl a firade med Norskeflagget på balkongen min i Karlstad. 

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om hvordan det er å være norsk på røntgenavdelingen i Karlstad!

Jeg har nå jobba her i noe over et og et halvt år. Jeg må si at jeg har bare positive opplevelser ved å være norsk i Sverige. Jeg var så heldig at jeg hadde fem andre norske jenter som starta omtrent samtidig med meg på røntgen høsten 2008. Vi kom til en røntgenavdeling som bar tydelig preg av for lite personal og som precis hadde vært i streik. Så det bar rett ut i virkeligheten med masse nytt å lære, nye rutiner og ikke i det minste å bli van med at alt var på svensk.

Margit på röntgen i Karlstad 

Vi som norsker og svensker er jo stort sett vane med hverandres språk, men det er likevel mye å venne seg til når absolutt alt er på det andre språket, ikke minst alle fagmessige uttrykk osv. Jeg trur likevel jeg kan si at både vi norske og svenske på jobben har lært oss fort og at det er ingen store språklige misforståelser lenger.

Utenom arbeidskollegene får vi mange reaksjoner fra våre patienter  når de oppdager at vi er nordmenn som jobber i Sverige. For de fleste er dette helt usannsynlig da det jo er veldig mye mer vanlig at svenskene drar til Norge for å jobbe. De fleste vet ikke at det er en egen utbildning for å bli radiograf eller röntgensjuksköterska. Mange trur at det er en videreutbildning fra sjuksköterska. De færreste vet også at det har blitt utbilda for mange radiografer i Norge de siste årene og at det er veldig lite jobber å få hjemme. I alle fall i de byene som de fleste vil til. Lite faste stillinger finns det også. Så for min del var det helt perfekt å flytte litt på seg, oppleve noe nytt og få en fast jobb på en lagomt stor røntgenavdelning.

Her i Karlstad får jeg vært med på det aller meste en røntgenavdelning har å by på, samtidig som det ikke er så stort at man blir satt til en oppgave. Vi rullerer mellom de forskjellige røntgenmodalitene og jobber jourtid, hvilket betyr at vi må ha kjennskap til det aller meste for  kunne gjøre jobben vår på en forsvarlig måte. Mulighetene til å få mer ansvar og til å videreutdanne seg er også gode. Så til dere norske som leser dette. Å jobbe i Sverige har bare vært positivt. Jeg kan absolutt anbefale det til andre radiografer!

Bokmärk/Dela
Fler

{ 1 trackback }

MedTechbloggen » Blog Archive » Hvordan det er å være norsk
19 maj 2010 kl. 14:34

{ 1 kommentar }

1 Håvard Holm Giske 29 maj 2010 kl. 00:47

Heisann! Flott blogg dere har opprettet!
Veldig nyttig og interessant å lese om hvordan det er å være norsk radiograf i Sverige!

Ta en titt på linjeforeningen Frakturs hjemmeside! En linjeforening for radiografstudentene i Trondheim:-)

http://www.fraktur.no

Kommentarsmöjligheter för detta inlägg är stängda.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: