Nordisk kongress på Färöarna

av bloggadmin den 9 juni 2010

Värmlänningar på FäröarnaRadiologins verksamhetschefer/ avdelningschefer (m ett undantag) reste den 26/5 till Färöarna för att delta i en Nordisk kongress för sjuksköterskor i ledande positioner.

Deltagarna kom från Danmark, Färöarna, Norge, Sverige och Island. Så gjorde även föredragshållarna vilket gjorde att åtminstone undertecknad fick anstränga hjärnan för att hänga med tidvis. Temat var; Framtidens ledare är det Du? Platsen man hade valt att vara på var huvudstaden Torshávn och ”Norden Hus”. 

Föredragen handlade om allt från ekonomi (hade vi all kunskap om ekonomi och verksamhetsuppföljning som vi behövde för att klara våra uppdrag), personlig utveckling, mentorskap mm. Dagarna (tors- fre) var givande och på torsdagskvällen var det dags för galamiddag. Vi åt gott, strävade efter att förstå skämten under uppträdandet, sjöng en del… och beundrade den fantastiska utsikten från Hotell Foroya.  

När kongressen avslutades på fredageftermiddag vidtog den obligatoriska shoppingen. Vi hade till och med sån ”tur” att det var kulturnatt, dvs alla affärer höll öppet till 23.00 och staden var full av musik och sång.

På lördagen for vi på en guidad rundtur till fem av de nordligaste öarna. Det blev en fantastisk dag med otroliga vyer och upplevelser. Något att bevara i minnet för lång tid framöver.

Fjällguide

Söndagen var hemresedag och vi lämnade vackra Färöarna bakom oss men åtminstone jag har en stark önskan att återvända och se mer av dessa vackra öar. 

Carola Wretling, Avd.chef Arvika

Bokmärk/Dela
Fler

Kommentarsmöjligheter för detta inlägg är stängda.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: