Kökortning

av Margit den 27 september 2010

I lördags var det tid for å kjöre kökortning på CT igjen.

Margit på röntgen i Karlstad

 Jag och en av mina andre norska kollegor var klare for å gjöre en ekstra innsats. I två år har vi nå holdt på med såkallad kökortning på CT och MR. Dette er på grunnlag av de lange ventelistene vi har her i Karlstad. Vi jobber ekstra både på kveldstid och på lördager. For personalen innebärer det lite ekstra tillegg i lönen og for patientene betyr det kortere ventetider for undersökelse.

Erfaringene med körkortningen er gode. De fleste patientene er veldig glada for å ha fått möjligheten til å få undersökelsen utfört tidigare enn normal ventetid, och då kjenns det bra å gjöre en ekstra innsats for personalen med.

Tyvärr har ventetidene varit veldigt långa både på CT og MR i Karlstad. Mycket beror på at det endast har funnits en MR og annars er det veldigt högt trykk med remisser til CT. 

Det er problematisk både for patienter og personal med långa ventetider. Det kjenns inte bra, samtidigt er det fullt program vecka efter vecka och det er svårt at hinna med. Derfor har vi nå kjört kökortning ett bra tag och det hjelper jo veldigt mycket på bookningen.

Frågan er hur lenge vi kan holde på med ekstrajobbing for å underlette patientköene utan at det tar for mycket på personalen. Visst er det frivilligt å jobbe kökortning, og visst får vi ekstra betalt, men idylisk sett skulle man jo inte behöva å kjöre ekstra over en så lang periode bare for å holde unna.

På MR- siden blir det forhöppningsvis lite betre når vi i det nya huset får to nye MR maskiner. Vi får også två helt nya CT maskiner, men det blir ingen flere enn vi har i dag. Det finns rom, men ingen penger for ytterligere en CT i nuläget.

Vi fortsetter med kökortning fram mot flytten inn i det nye huset, sen så blir det spennande å se hur det blir når vi kommer i gång der.

Vi räknar med at det kommer å bli en krevende overgangsperiode for både personalen och for patientene. Men tenk vad bra det kommer å bli når alt det jobbiga med själva flytten og oppläring på allt nytt utstyr er över.

Det blir jättekul att få vara med om det her!

Bokmärk/Dela
Fler

{ 2 kommentarer }

1 Margit 14 oktober 2010 kl. 09:19

Hei Hege:)

Takk for det! Jeg vet ikke riktig hvordan det er med utdanning til sykepleier i sverige, men jeg skal forsöke å finne ut av det så hörer jeg av meg.

Ellers så trives i alle fall jeg kjempe bra i Sverige. Litt saker å ordne å fikse var det jo i starten, med alle papirer som måtte i orden og slike ting. men med litt hjelp så fiksa det seg ganske lett endå. Fagspråket og hverdagsspråket blir man fort vant til så det er veldig sjeldent et problem.

Hilsen Margit

2 Hege 7 oktober 2010 kl. 14:52

Hei!

Fin blogg!:) Kom over den når jeg søkte på google, ang sykepleier utdanning i Sverige. Jeg er radiograf fra Norge som ønsker å utdanne meg til sykepleier. Har hørt at det går ann å utdanne seg til sykepleier i Sverige på 1 år eller 1 1/2 år dersom man fra før er radiograf. Vet dere noe om det?

Hvordan syns dere om det å bo i Sverige? Tenker både på trivsel og alt det ”praktiske”.. 🙂

Kommentarsmöjligheter för detta inlägg är stängda.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: