Angiosektionen vid röntgen CSK – Årets vägvisare

av Margit den 25 februari 2011

Kvalitetsforum

Torsdag den 17 februari hade landstinget ordnat ett kvalitetsforum i nyöppnade CCC. En av de stora begivenheterna denna dag var utdelningen av utmärkelsen ”Årets vägvisare”.

Tillsammans med kärlsektionen på kirurgkliniken och patienthotellet fick vår angiosektion ta emot kvalitetspriset .

Överläkare Jan Zizala tar emot prisÖverläkare Jan Zizala, sektionsansvarig läkare på intervention, tar emot diplom.

Motivering

Motivering löd: ”Med den kärlsjuka patientens process i fokus har ett unikt samarbete mellan enheter vid Centralsjukhuset i Karlstad, resulterat i att kärlröntgen kan genomföras polikliniskt. Genom omvärldsspaning, nya arbetssätt och kontinuerlig uppföljning har förbättringsarbetet utförts på ett strukturerat och systematiskt sätt. Det finns en etablerad kultur med engagerade ledare och medarbetare som arbetar med ständiga förbättringar och som har modet att testa nya idéer.

Kirurgmottagningen, kirurgslussen och avdelning 6, som ingår i kärlsektionen, har tillsammans med röntgenkliniken och patienthotellet visat att det genom strukturerat samarbete är möjligt att effektivisera en komplex vårdprocess till nytta för patienter och verksamheter.”

Prisutdelare Landstingsråd Prisutdelare var oppositionsråd Anders Nilsson (V) och landstingsråd Fredrik Larsson (M).

Prisutdelar och pristagare Här är prisutdelarna tillsammans med Inger Orre, Jan Zizala och Agnetha Fagrell-Krantz som representerade angiosektionen.

Duktiga medarbetare

Det är mycket roligt och stimulerande att ha så duktiga medarbetare. På angiosektionen har förutom Inger, Agnetha, Kristin och Jan fler sköterskor och läkare arbetat med den här patientgruppen och i förbättringsarbetet. Jag är stolt som chef på deras vägnar. I skrivandes stund så har angiosektionen haft sina första patienter på den nya hybridsalen, så för den här patientgruppen blir det nu ännu bättre förutsättningar att ge bra vård.

Kristin satt tryggt kvar i bänken Kristin Holum som också var med, stannade tryggt kvar i bänken.

Becke Lundqvist på kärlsektionen beskrev kortfattat förbättringsarbetet så här: ” Vid kärlvidgning i benen blev patienten tidigare inlagd i två till tre dagar. Nu görs ingreppet på en dag. Patienten får träffa samma personal, utsätts inte för risken att få sjukhusbakterier, slipper urinkateter och får gå hem samma dag.”

Priset

Priset bestod av ett vandringspris, diplom och en check på 60 000 kr.  Det finns planer på en gemensam studieresa. Vandringspriset kommer att ställas ut på röntgenavdelning under del av det kommande året.

Efter utmärkelsen så har det kommit gratulationer till mig från flera verksamheter och divisionsledning.

En dag som det här är det roligt att vara chef!

Henry Andersson

Verksamhetschef

Röntgen Karlstad/Kristinehamn.

Bokmärk/Dela
Fler

Kommentarsmöjligheter för detta inlägg är stängda.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: