DT-problem i Karlstad

av Mari den 20 juli 2012

Inom vården är det oerhört viktigt att medicintekniska apparater fungerar som de ska. Länsverksamhetschefen Annette Andersson gästbloggar här om när våra båda datortomografer stod stilla i Karlstad:

När det är sommar händer det alltid konstiga saker. Är det inte märkligt? Förra fredagen gick en av datortomograferna i Karlstad sönder – det smällde till och luktade bränt, och sedan fick den stå stilla. Reservdelar beställdes och serviceteknikern skulle komma på måndagen. Så sköterskorna började boka av patienterna som var inbokade under måndagen, och så planerade de lite kvällskörningar istället för att komma ikapp.

Men tror ni inte att den andra datortomografen, den som står i akutkorridoren, vägrade starta på måndagen? Helt död! Så när serviceteknikern kom så fick han och våra medicintekniker försöka få igång den utrustningen först. Men det gick ju inte. Karlstad sjukhus stod helt utan datortomografi en hel dag! Ambulanserna fick åka till Arvika, Torsby eller Karlskoga istället.

På måndagkvällen kom en av utrustningarna igång, så då kunde vi åtminstone hantera akutpatienterna igen. Men de delar som behövdes för den andra utrustningen kom inte förrän på onsdagen, så först på torsdag morgon fungerade allt som det skulle igen.

Vi tycker synd om våra patienter som fått vänta på sina undersökningar! Både sköterskorna och läkarna i Karlstad har gjort ett fantastiskt arbete med att försöka få in de patienter som det är mest bråttom med, och Arvika och Torsby har också hjälpt till att försöka klämma in extra patienter i sina program.

Tur att vi har så duktiga medarbetare här i Värmland!

Bokmärk/Dela
Fler

Kommentarsmöjligheter för detta inlägg är stängda.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: