Röntgen Kristinehamn en liten och modern röntgenavdelning.

av Emilia den 11 mars 2013

Vår resa en utmaning. Äntligen står vår röntgenavdelning klar!

Vi har gått ifrån att vara en röntgenavdelning med full service och dygnet runt verksamhet till att nu vara en liten dagtid avdelning.
Vår resa startade 2002 när akutuppdraget försvann på vårt sjukhus, 2008 togs beslutet att vi inte skulle ersätta vår datortomograf och att fyra labb skulle bli två.

Vi fick minska personal och detta påverkade vår psykiska arbetsmiljö negativt och det tog oss lång tid att återigen bli en trivsam avdelning.

Hösten 2009 var det dags för etapp ett med lokalanpassning för att sedan installera vårt första heldigitala skelettlabb med genomlysning. I samma veva fick vi ett nytt ultraljudsrum och ultraljusapparat.

Lokaler röntgen Kristinehamn 

Ultraljud  Manöverrum lab 2, Thomas  Lena B och Irene Ingegär och Bertil

Granskningsrummet för läkarna flyttades och de fick en mycket lugnare och tystare arbetsmiljö.
Gransken 

Lösningen blev väldigt bra och alla kände sig väldigt nöjda.

Efter ytterligare planering var det 2012 dags för etapp två då bl a väntrummet flyttades in på röntgen, vårdadministratörerna fick sina lokaler anpassade samt ett nytt förråd inreddes enligt 5 S (Lean principen) ordning och reda.

Korridor  Väntrum  Carinas arbetsplats

Sedan anpassades lokalen till vår nyaste heldigitala skelettlabb och vi har nu delat manöverrum för våra labb vilket ger ett bra arbetssätt då vi kan hjälpa varandra mycket lättare.

Röntgen Kristinehamn

Hela denna resa har varit en utmaning samtidigt som det varit väldigt roligt. Vi har fått varit med och påverkat mycket själva.
Så jag kan bara konstatera att en förändring inte behöver innebära en försämring utan det kan faktiskt bli till det bättre, så blev det för oss. Vi har nu 2 digitala lab och ett ultraljud. Vi har tidbokade, akuta och drop in patienter, vi trivs väldigt bra både med lokaler, med varandra och utrustningarna och arbetar på ett bra och effektivt sätt med bra flöde.

Vi har äntligen kommit i mål.

 Lab 3, Lena

Lena Davidsson-Moilanen
Avdelningschef Röntgen Kristinehamn

Bokmärk/Dela
Fler

Kommentarsmöjligheter för detta inlägg är stängda.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: