What goes around comes around

av Emilia den 16 januari 2014

Arbetsåret 2014 började med blinkade instrumentbräda på bilen och ni som känner mig vet att jag är en överdriven optimist. Så jag drog det klassiska uttrycket för mig själv ”det ordnar sig alltid” och hoppades att universum skulle inse att det inte var rätt tillfälle för bilstrul. Optimismen varade ungefär en vecka och i tisdags på väg till kvällspasset slocknade hela panelen.

Dagen efter, under min långa promenad till jobbet, insåg jag att jag måste börja skilja på att vara optimist och vara naiv. Universum kunde inte lösa mitt problem så jag fick lov att ta saken i egna händer.

Alla som är beroende av bilen kan föreställa sig vilka tankar som dyker upp i huvudet vid sådana tillfällen men om ni aldrig har upplevt detta så gör jag en kort summering av den tråkiga ekvationen som jag nu står inför 🙂

Verkstad + Minst en vecka utan bil + Dyr faktura = vilket skitår 2014 kommer att bli…

Otroligt nog fick vi tid nästa dag på en liten firma på Örsholmen, de kunde fixa bilen på 45 minuter. Optimisten i mig började vakna till liv, jag visste väl att universum hörde mig.

När jag efter en kopp kaffe är tillbaka i verkstan för att hämta vår trotjänare händer något oväntat, något som inte ens optimisten kan förstå.

– Emilia, visst jobbar du på röntgen?- frågar bilmekanikern. Jag berättade precis för min kollega att du röntgade min fot för ett år sedan.

– Jag hoppas jag gjorde ett gott intryck, säger jag glatt.

– Det gjorde du, och jag hoppas vi kunnat återgälda dig idag.

Lyckan som omger mig just i denna stund är obeskrivlig. Jag lever för stunder som dessa! Att få höra att mina patienter uppskattar det lilla jag gör stärker mig som röntgensjuksköterska men minst lika mycket som medmänniska.

Ett stort och ödmjukt TACK till dig som förgyllde min dag med dina vänliga ord! Din tacksamhet ger mig energin och viljan att ständigt utvecklas och prestera lite mer för varje dag som går. 

Vilken bra början på året, tänker jag när jag kör hemåt. Nu tror jag inte längre utan jag VET att 2014 kommer att bli det bästa året i mitt yrkesliv!

Jag vill ta tillfället i akt och säga stort tack till mina underbara kollegor som underlättar vardagen på jobbet. Jag är stolt över att få jobba och ha jobbat med er, ni fyller mina dagar med spänning och glädje!

Jag önskar er alla god fortsättning och ett STRÅLANDE 2014!

 

 

 

Bokmärk/Dela
Fler

Kommentarsmöjligheter för detta inlägg är stängda.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: