MÅNDAGMORGON…

av Emilia den 3 februari 2014

Det är måndag. Det är kallt. Det är mörkt. Det snöar. Det är dåligt plogat. Jag är trött, fryser och skulle göra vad som helst för att få krypa ner under täcket igen och somna om. Med sömniga ögon och trötta steg går jag mot badrummet för morgontvätten. Kastar en blick i spegeln och hajjar till. MORR!! Är den där gråa, trötta, gamla människan mittemot verkligen jag?? Försöker göra det bästa av situationen och efter några drag med mascaraborsten känner jag mig lite piggare.

Åker till jobbet, fy vilken trist väg. Halkan gör att man inte kan köra fort men ändå kommer en tung lastbil ikapp och lägger sig tätt, tätt bakom mig i min lilla gråa Kia. MORR!! Hoppas jag inte behöver tvärnita så jag får lastbilen i bagaget. Börjar känna mig lite stressad och pressad pga jag är sen och lastbilen ligger kvar där bakom.

Kommer fram till sjukhuset i Torsby och tar hissen upp till plan 3 och stämplar in. I fikarummet möts jag av ett gäng übergoa kollegor som i gemensam kör säger GOD MORGON. Jag börjar tina upp när jag känner den varma gemenskapen. Jag tänker att det kanske inte blir så dålig dag ändå när man har med dessa underbara människor att göra.

Telefontiden börjar, jag svarar och försöker låta piggelin som en vårfågel fast jag fortfarande är grymt trött. En röst i andra änden presenterar sig och kvittrar om att hon vill ändra röntgentiden. Jag känner att hennes pigga och vänliga röst får mig att le och självklart hjälper jag henne att ändra till en annan tid. Vi pratar lite om väder och vind och samtalet avslutas med att patienten säger ”TACK för hjälpen, ni är alltid lika gulliga och hjälpsamma på röntgen i Torsby”. Vid det här laget känner jag att jag ler så brett så mungiporna nästan möts i nacken. Tänk så mycket ett vänligt bemötande kan påverka en annan människa.

Med dessa ord vill jag uppmuntra er alla till atnever_forget_to_smile-1618t bemöta medmänniskor med ett leende för ett leende kan få den mest gråtrista dag att bli strålande vacker!

 

 

// Anki

 

 

 

 

Bokmärk/Dela
Fler

Kommentarsmöjligheter för detta inlägg är stängda.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: