Röntgen

Röntgen i Värmland

Landstinget i Värmland har röntgenverksamhet på flera orter i länet; Arvika, Karlstad, Kristinehamn, Säffle och Torsby.

Läs mer om röntgen och våra verksamheter på landstingets webbplats www.liv.se/rontgen.

Alla röntgenavdelningarna ingår i länsverksamheten radiologi (röntgen kallas också för radiologi).

Just nu pågår ett stort byggprojekt vid Centralsjukhuset i Karlstad och i början av 2011 beräknas de nya husen vara klara för inflyttning. Där ska också röntgenverksamheten i Karlstad flytta in. Läs gärna mer om vårt byggprojekt och de nya lokalerna.

Utbildning

Vill du bli röntgensköterska måste du läsa en universitetsutbildning som är tre år. Läs gärna mer om att arbeta som röntgensjuksköterska.

För att bli radiolog (röntgenläkare) måste du gå universitetsutbildningen till radiolog, som är 5,5 år och ligger under medicinska fakulteten. Efter läkarexamen följer sedvanlig AT-tjänsgöring på 18 månader.

ST-utbildning

Här kan du läs mer om vad vi kan erbjuda och vad det innebär att göra din ST-utbildning hos oss.

ST utbildning 110320 ver 1.0 (PDF-dokument)
ST kontrakt 20091124 (PDF-dokument)
ST utbildningsplan 20091124 (PDF-dokument)

Arbete

 Landstinget  i Värmland kan erbjuda arbete där du verkligen känner att du gör nytta! Du har stora möjligheter att utveckla din yrkesroll eller gå andra karriärvägar inom vårdsektorn. Sånt tycker vi gör livet rikare!

Är du en av dom som  vill arbeta  en oganisation där en god arbetsmiljö är ett av ledorden? Då ska du vända din blick mot oss i Landstinget i Värmland. Landstinget i Värmland är länets största arbetsgivare och vi är mer än  7.000 medarbetare.

Hör av dig om du har några frågor runt anställning hos oss i Värmland – Kontaktuppgifter.

Allmänt

Datortomografi (DT eller CT) är en särskild form av röntgen som skapar mycket detaljerade bilder av kroppen. Undersökningen görs för att läkaren kan få mer information än med vanlig röntgen. På så sätt kan sjukdomar och skador i exempelvis huvudet, bröstkorgen eller buken lättare upptäckas.

Magnetkamera (MR-kamera) eller som det egentligen heter Magnetisk resonanstomografi (MRT), kan användas för att ta bilder av nästan alla organ i kroppen. Undersökningen görs för att upptäcka sjukdomar och följa upp behandlingar. Metoden bygger på magnetfält och radiovågor. Därför kan man undersökas flera gånger utan risk för strålskador.

Bokmärk/Dela
Fler

Kommentarsmöjligheter för detta inlägg är stängda.